
Karl Kusa, bryggare.
Vilket är ditt bästa ölminne?
När jag var 18 och drack min första Rochefort 10, magiskt!
Första HLT:n på Sigtuna värmdes i mars 2006. Var befann du dig i livet då?
Då pluggade jag projektledning inom IT och media och hade startat en ölklubb på skolan.
Vad ger dig störst inspiration när du skapar ett öl?
Inspirationen hämtar jag från allt, musik, människor men framför allt mat och dryck.
Vad är du stoltast över i din bryggarkarriär?
Jumbo DIPA.
Vilket är ditt galnaste minne som bryggare?
Det måste vara när jag bryggde min första öl hemma. Total kaos var det och köket såg ut som ett bombnedslag. Resultatet blev en APA som blev 8% istället för 4,5%.
Om du fick ha bryggeriet helt för dig själv en dag, med valfria råvaror, vad skulle du brygga?
Saison, saison och saison!!
Vilken musik lyssnar du på när du brygger?
Beror på humöret, mest blues, hip hop och reggae.
Vad gjorde du innan du kom till Sigtuna?
Pluggade till Bryggeriteknik i Ludvika.
Vilken är din favoritölfärg?
Disigt halmgul.
Vad orsakade ditt senaste stora skratt?
Jag skrattar jämt så det är svårt att komma ihåg allt!
Vilket öl skulle du ta med dig till en öde ö?
Orval, grym färsk och härligt funky när den lagras.
Hur fåfäng är du när det gäller skägg?
Extremt fåfäng blir man när man inte har hår på huvudet.
Du står i en bar och grannen beställer ”en stor stark”. Vad gör du?
Respekterar hens val av dryck och kanske skålar lite med hen.
Citra eller Cascade? East Kent Goldings eller Hallertau Mittelfrüh?
Citra och Hallertau Mittelfrüh.
Vad gör du helst på semestern?
Fiskar och umgås med familj och vänner.