I bilder
Bryggning, lokal, tappning, labb, ölprovning… och bryggerigorillan.
Sigtuna Brygghus startades 2005 som ett hobbybryggeri. Bryggningen skedde först i liten skala om cirka 600 liter i veckan. 2009 tog verksamheten fart på allvar och första utbyggnaden genomfördes. Året därpå inleddes samarbete med S:t Eriks som gästbryggeri.
Under åren 2011–2013 tillkom ett nytt bryggverk och S:t Eriks har flyttat in på heltid. Sigtuna Brygghus och S:t Eriks Bryggeri samsas om hela bryggeriet som även har berikats med ny buteljeringsanläggning och flera nya jäs- och lagertankar.
Sedan 2013 arbetar 12 anställda på bryggeriet, som har en kapacitet om 3 000 liter per bryggning och över 1 miljon liter per år. Lagringskapaciteten är 140 tusen liter och buteljeringen klarar 4 200 flaskor i timmen. Från och med 2014 påbörjas en utbyggnad av bryggeriet för att klara efterfrågan i Sverige samt exportplaner.
Bryggarteamet, bestående av Karl Kusa, Jesper Dahlquist och David Peuriere, producerar en mångfald av ölsorter, både lager, ale, porter, stout, veteöl och specialöl.
Kontroll och provtagning sker genom hela bryggprocessen. Ett välutrustat laboratorium kvalitetssäkrar produktionen, som sker med enbart grön, vind och vattenbaserad, förnybar el vid och vatten av LOS Energy och där restprodukten (draven) blir till biogas hos Uppsala vatten.
Läs mer om Sigtuna Brygghus » Om oss