SVARTKONST BY
SIGTUNA BRYGGHUS®
MIDVINTERBLOT

I samband med relanseringen av Midvinterblot, en maltig imperial porter och tillika vår allra mörkaste öl bjuder Sigtuna Brygghus in till en sinnlig kväll i mörkrets ära. Med mörkret som katalysator har vi låtit några konstnärer skapa specialgjorda verk som vardera representerar hörsel, syn och doft. Dessa kommer prägla kvällen och även finnas till försäljning i limiterad upplaga. Smak står givetvis Sigtuna Brygghus för med Midvinterblot tillsammans med ett gäng andra mörka ölnyheter som kommer finnas i baren.

Kom och fira in mörkret med oss!

Plats: Reimersholme Hotel

Datum: 21-11-11

Tid: 17.00-20.00

DJ

ANNA DRVNIK

Anna är fotograf, konsertarrangör, DJ och programledare för Kalejdoskop i P2,  där hon bjuder på gränsöverskridande musikmix med låtar från olika genres, tidsepoker och delar av världen. Under kvällen kommer hon köra ett dj-set där den röda tråden (eller ska vi säga svarta) är mörker och svärta.

Foto: Mimi Svanberg

DOFTDESIGN

Muro Scents

Muro har som mål att förstärka sin omgivning med en naturliga dofter. Genom olika doftmedier; rumspray, rökelsepapper eller parfymoljor presenterar de en nivå av klassiskt hantverk tillsammans med tidlös design. Nu har Muro Scents skapat en rökelse inspirerad av smaken av Midvinterblot, som med sin doft kommer slunga dig rätt in i mörket.

GLASKONST

Morgan Persson

Morgan har under de senaste åren har byggt upp ett rykte bland glassamlare genom sin säregna stil och sitt fokus på återbruk. Morgans glashytta hittas mitt i hjärtat av Sveriges glasrike i mörkaste Småland, omgiven av tystnaden i den norra skogen. I samband med relanseringen av Midvinterblot har han skapat en limiterad upplaga av handblåsta glasskulpturer gjorda av midvinterblotflaskor som kommer finnas till beskådan under eventet.

SIGTUNA BRYGGHUS

MIDVINTERBLOT

Sedan starten 2005 har Sigtuna Brygghus gått från att vara en handfull ölnördar till att bli ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier. Med en produktion som spänner över allt från smakrika session-IPA:s och alkoholfria öl till kreativa experimentbrygder i limiterad upplaga. Midvinterblot är en av de stoltaste brygderna i Sigtuna Brygghus portfölj. Ett återkommande, och för många efterlängtat, inslag som anländer lagom till årets mörkaste tid. Genom åren har Midvinterblot förändrats och förbättrats och i år är den här med en högre alkoholhalt och en djupare svärta.